Фото: МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕФото: МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Александар Вучић се састао се са генералом Ваздухопловне команде НАТО и командантом ратног ваздухопловства САД у Европи и Африци генералом Џејмсом Б. Хекером. Из текста који је објавио на свом Инстарам налогу, видио се да није поменуо да КФОР не поштује Резолуцију 1244.

Добар разговор са генералом Хекером са којим сам размотрио безбедносну ситуацију у земљи и региону, посебно на Косову и Метохији, као и свеобухватне аспекте партнерске сарадње коју Србија има са Ваздухопловном командом НАТО и Америчким војним ваздухопловством Европе и Африке.

Поновио сам захвалност снагама КФОР које су гарант мира и безбедности нашег народа на КиМ и изразио задовољство изграђеним међусобним поверењем и добром сарадњом, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије.

Разговарали смо и о јачању билатералне сарадње Србије и САД у области одбране, која доприноси како јачању наших одбрамбених капацитета, очувању мира и стабилности, тако и унапређењу свеукупних билатералних односа две државе,“ написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Фото: МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Састанку је присуствовао и амерички амбасадор Кристофер Хил. Из зграде Председништва Србије је изашао са рукама у џеповима.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *