Према Александру Вучићу, циљ нове Владе је чланство у ЕУ, иако у поглављу 35 јасно стоји да Београд мора да изгради добросуседске односе са “државом Косово”.

Без обзира шта народ Србије жели, Вучић напомиње да ће Србија остати на европском путу, било то популарно или не, наводећи да је ова оријентација „некада мање, а некада више популарна“ у Србији. Међутим, то је „стратешка позиција која се неће мењати у складу са дневном политиком“.

„Честитам Дан Европе и свима вама и грађанима Србије који желе да буду део Европе. Не бих данас да говорим било какво ‘али’, али верујем да бисмо гордост и ароганцију у будућности могли да оставимо по страни, ми више, ви мање, и да разговарамо о будућности“, казао је Вучић на пријему у Ботаничкој башти „Јевремовац“.

Неразумљиво је коју ароганцију и гордост Србија има у односу на ЕУ, када Вучић испуњава све што ЕУ затражи од Србије, иако је на штету националних интереса.

Вучић је изразио наду да ће Србија добити „више добрих порука“ из Брисела, пре свега по питању отварања кластера у приступним преговорима и напредовања на европском путу.

Председник и не помиње више Косово и Метохију, иако је свестан да је услов за улазак Србије у ЕУ, одрицање од наше територије.

„А ми ћемо морати да се потрудимо да испунимо услове у погледу владавине права и слободе медија. Нема никакве сумње да треба даље да спроводимо реформе, у неким областима не заостајемо за појединим земљама ЕУ, иако и даље морамо да се реформишемо“, навео је Вучић.

Што се тиче владавине права и слободе медија, ако би Вучић испунио те услове, аутоматски би изгубио власт.

Он је изразио захвалност Европској унији за огромну помоћ у претходне две и по деценије, наводећи да многи пројекти у Србији, укључујући неке од најважнијих, не би могли да буду покренути без тога.

Навео је да је важно да Србија настави са спровођењем реформи на европском путу, изразивши уверење да ће влада Милоша Вучевића уложити „огромну енергију у испуњавање тих задатака“.

„Хвала вам на подршци и на много чему добром што сте донели у Србију. Ми вас изузетно поштујемо и желимо да се приближемо Европској унији што је могуће пре“, казао је Вучић.

За ове две деценије, уништена је војска, отета српска територија, уништене све институције, привреда и пољопривреда девастиране, корупција је очигледна на сваком кораку итд. Једино што је ЕУ учинила, је то да је омогућила Вучићу да развије своју аутократску и коруптивну власт да би он својим активним радом и поступцима предао све институције Албанцима на Косову и Метохији и успео ослабити Србију у сваком погледу.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *