Под снегом који је падао, почела је Парада победе са својим најмлађим учесницима – ученицима Московске војно-музичке школе. Тон целој поворци давали су бубњари, а пратили су их вршњаци из Московске и Тверске суворовске школе, Калињинградске Нахимовске школе, Кронштатског морнаричког кадетског корпуса, као и момци из Омладинске армије.

Пратили су их учесници СВО – 7 хероја Русије, 24 носиоца Ордена за храброст, студенти Комбиноване академије Оружаних снага Русије, кадети Војног универзитета „Александар Невски“, Војне академије логистике, и Михаиловску артиљеријску академију. Ту су параде и женских војних лица и руских Ваздушно-космичких снага.

Председник Владимир Путин: Прве три дуге, тешке године Великог отаџбинског рата, Совјетски Савез и све републике бившег Совјетског Савеза борили су се са нацистима готово један на један, док је скоро цела Европа радила за војну моћ Вермахта!

Путин: Никоме нећемо дозволити да нам прети, наше стратешке снаге увек су у приправности !

– Данас, међутим, покушавају да искриве истину о Другом свјетском рату, јер истина смета онима који желе граде колонијалну политику на лажи. Реваншизам и изругивање над историјом, правдање нацизма – све је то дио заједничке политике западних елита с циљем распиривања нових сукоба.

Парадни вод учесника СВО на Црвеном тргу дочекан је одвојеним аплаузом са трибина

Они који уз сећање на ову Победу поново освајају наше историјске крајеве и све нас штите, као наши дедови пре 80 година, нису могли да не учествују у Паради победе. Наши фронтовци, припадници СВО, продефиловали су у одвојеном дефилеу поплочаном плочом главног престоничког трга, у теренским униформама и панцирима са војним одликовањима.

Одмах су привукли посебну пажњу и поздрављени аплаузом са трибина, на којима су седели шефови држава са ветеранима и обични гледаоци. Овај једноставан и наизглед не свечан гест вреди много – људи разумеју ко је он и шта им цела земља дугује.

Парада победе у Москви 9. маја 2024

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *