ЕПС (Фото Инсајдер)ЕПС (Фото Инсајдер)

Намера ЕПС-а је да угаси потпуно угаси три филијале, три канцеларије у Грачаници, Штрпцу и у Косовском Поморављу.

На тај начин ће најдиректније угрозити екзистенцију 73 породице. Оно што им је намера је да раднике који примају 100 % плате отерају на 60% плате и тиме им онемогуће да преживе на овом простору. Бранимир Стојановић поставља питање Петру Петковићу и директору ЕПС-а да ли ће тај новац који ће уштедети тиме што ће одузети новац људима од плате спасити ЕПС, спасити државни буџет или спасити било кога, осим што ће на најдиректнији начин иселити наше људе са тог простора. ЕПС годинама ангажује људе са простора Косова и Метохије и на тај начин директно исељава људе са тог простора.

Због неке финансијске рачунице или политчке обавезе су директно угрожене 73 породице и на тај начин најдиректније исељавају 73 породице.

Стојановић напомиње да ти људи мора да се подрже и он им дају пуну подршку од њега. Такође их позива да се буне, јер уколико се не буне очигледно је да ће неки администативни радник по кратком поступку одлучити о њиховој судбини, а на то немају право. После 25 година страдања, живота у ненормалним условима нико не може да преломи њихову судбину и да одједном одлуче да треба да живе са оним са чим не могу да живе, а то је 60% плате. Уколико не постоје тренутно сасвим нека добра решења која би могла да омогуће тим људима да раде, јер ти људи не беже од рада, они би да раде, а то што их политика спречава у томе, то је друга ствар. Не могу они да плаћају ту цену неспособности политике која може да им омогући да раде. Можда ће у будућности кад видимо Куртију леђа, да се промене околности, али за то време морају ти људи да преживе.

Стојановић позива Петра Петковића и од њега тражи да ради свој посао, а то је да не дозволи да људи остану без примања са којима неће моћи да преживе.

Погледајте снимак:

Бранимир Стојановић

Срамотна намера доводи до неиздрживог стања наше људе и тера их на исељавање.

Много тога је лоше рађено у систему ЕПС-а што је доводило до исељавања наших људи. Време је да се о томе проговори гласно и да се спречи још већа штета.

Као допуна овоме, Влада Србије је недавно формирала комисију за решавање радно-правног статуса запослених Срба у институцијама Републике Србије на Косову и Метохији.

Изгледа да је почела и да ради!

Извор: Фејсбук група Косово и Метохија


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *