„Председник Двери Бошко Обрадовић обавестио је руску министарку о одлуци Куртијевог режима да Србима у покрајини забрани гласање на предстојећим парламентарним изборима у Србији. Он је позвао Русију да својим ауторитетом утиче на представнике међународних мисија на Косову и Метохији, пре свега УНМИК-а и ОЕБС-а, да испоштују Резолуцију 1244 и омогуће српском народу да гласа на Косову и Метохији“, наводи се у саопштењу Двери.

Марија Захарова одржала је на маргинама заседања ОЕБС-а у Скопљу састанак са вођама Националног окупљања.

Обе стране су се сагласиле да је очување традиционално пријатељских српско-руских односа у стратешком интересу обе земље и истакли спремност да наставе са још интензивнијим политичким деловањем у том правцу.

Марија Захарова, портпаролка руског Министарства спољних послова је изјавила да:

“Курти наставља циничне уцене са циљем да Београд призна независност “Косова” “Курти наставља са циничним уценама са циљем да Београд призна независност тзв. Косова. Међутим, ЕУ и САД се представљају као наводни заштитници демократских стандарда, а у овом случају затварају очи на кршења основних права косовских Срба. Они овим своје штићенике(Косоваре), подстичу ка још агресивнијој србофобији.”

Она је додала да су такозване шиптарске “власти” грубо нарушиле бирачко право локалних Срба јер им нису дозволили да у својим местима гласају на парламентарним изборима.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *