Боцан Харченко

Седница Савета безбедности посвећена Косову и Метохији заиста је веома важан догађај. То ванредно и хитно заседање на захтев Србије значајан је корак напред, ка ономе што је већ било – ка повратку косовског питања у оквире СБ УН, рекао је амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко за “Спутњик”, додајући да му се чини да Запад сада нема аргумената против заседања, као што се то раније у неколико наврата дешавало.

Сада постоји критична маса проблема, интензитет проблема достигао је свој максималан ниво и они немају чему да се супротставе кад је у питању ситуација у покрајини”, истакао је Боцан-Харченко.

Боцан-Харченко је такође истакао да шиптарски терористи забрањују динар како би истерали српски народ.

“Видимо да се брише сећање о Србима, па све до финансијских питања. Ситуација је крајње болна. Мере су предузете како би се истерао српски народ и населили Албанци. Забрана динара је једна од најгорих мера што се тиче финансијског система на северном делу Косова. То је и помоћ Београда, без које Срби доле не могу да живе. Ако говоримо о валути која има право да буде тамо, северни део Косова припада Србији, због тога српски динар има право да постоји”, казао је Боцан-Харченко.

Ванредна седница Савета безбедности УН о стању на КиМ, заказана на захтев Србије, почиње вечерас у 21 час. Србију ће представљати Александар Вучић.

Сепаратиста, Аљбин Курти отпутовао је данас у Сједињене Америчке Државе како би учествовао на ванредној седници Савета безбедности Уједињених нација на којој ће се расправљати о ситуацији на Косову и Метохији.

Поред Куртија, седници СБ УН присустоваће и сепаратиста Доника Гервала.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *