Прошле године у Рудару подигнуте су последње барикаде Срба на Косову и Метохији. У том периоду, Срби су били сложнији него икад, а уклањању барикада претходио је ултиматум који су Србији поставили “партнери” и “пријатељи”, САД и Квинта.

Наиме, Република Србија је подржавала народ на барикадама и подршка се осећала. Некако је Србија успевала да се одупре притисцима и упркос свему подржи народ, али су западне силе поставиле ултиматум Србији. Претило се прогоном и егзодусом Срба са Косова и Метохије. Претило се санкцијама Србији, повлачењем инвестиција. Претило се тоталном изолацијом Србије.

Додатни притисак стизао је и од тзв. косовске полиције и Аљбина Куртија који је претио да ће разбити барикаде. Истина је да је живот Србима био угрожен и истина је да је повлачењем барикада Александар Вучић спасао животе Срба.

Ипак, питање је зашто Александар Вучић никада није говорио о том ултиматуму? Зашто се према Србима у Рашкој понашао дрско и инсистирао на повлачењу барикада? Зашто је дозволио да се било ко меша у наша национална питања?

Срби су након повлачења тих барикада добили све сем слободе коју су тада гарантовали наши велики пријатељи. Ово је само део онога са чиме смо се суочили претходних годину дана, а разлог због ког нисмо објавили ово до сада јесте то што смо се надали бољим данима.

Извор: ПАТРИОТИЗАМ


Косово и Метохија су Срце Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *