Немања Шаровић за канал “Без цензуре”:

“…Куртијев интерес је да отме све што може, а да не да ништа. У том процесу Курти је доживео феноменалан успех. Јел преузео је север, преузео енергетски систем. Јесу ли Шиптари с дугим цевима, оклопним возилима, војска, тамо? Јесу! Њему (Вучићу) шиптарска страна нема шта да приговори. Али ми када гледамо резултате Александра Вучића, ти су резултати катастрофални. То је у огледалу. Оно што је за њих добро, за нас је катастрофално лоше. Они су своје амбиције остварили више него што су могли да замисле. У најлућим словима. Али су исто тако српски интереси прегажени до мере коју ми нисмо могли да замислимо!”

На питање водитеља да ли је узрок томе што је Александар Вучић одустао од Бриселског споразума, односно да је донео одлуку да Срби скину те униформе и да српска страна се одлучи на корак уназад од Бриселског споразума, Шаровић одговара:

“То су глупости. Не, ја само говорим да је то процес, људи! То траје једанаест година и даје се једно по једно. Какве то везе има, одустао Вучић? Није одустао. Јел поништен Бриселски споразум? Јел рекла Србија не обавезује нас више? Али, ви као друга страна не испуњава обавезе, ви се повучете из тог споразума. А он то није урадио…”

Погледајте део емисије:

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *