„На Косову и Метохији очекујемо даље провокације 14. и 15. Очекујемо насилно отварање моста“, каже Александар Вучић, који је директно одговоран за све недаће Срба са Косова и Метохије задњих дванаест година.

У свом данашњем говору, у коме је изнео много неистина, на кратко је поменуо и Косово и Метохију.

Човек који је ради опстанка на власти предао све институције сепаратистичкој власти на окупираном Косову и Метохији, очекује да ће 14. и 15. уследити „нове провокације“, односно да ће наводно доћи до покушаја насилног отварања моста.

„Позивам КФОР да реагује и да не дозволи једнострано отварање моста, баш као што су и до сада говорили“, поручио је Вучић иако КФОР отворено сарађује са сепаратистичким властима у Приштини.

Такође, није могао а да не потврди да српско руководство „има поштовање према КФОР-у” и поред тога што отворено сарађују са сепаратистичким властима на Косову и Метохији.

„Верујемо да ће КФОР свој посао да уради“, рекао је Вучић.

Наравно да ће одрадити и то вероватно у корист сепаратиста.

Стране агентуре

Током данашњег обраћања Вучић је штуро говорио о наводним покушајима запада да „наметне нове лидере“ Србима на Косову и Метохији.

„У међувремену ће стране агентуре покушати да наметну неке нове српске лидере којима ће да помогну да их прикажу храбрима иако то нису, да покушају да их одвоје од Београда, и да кажу да их Београд више не занима и да са Куртијем договарају, како и на који начин да буду његове слуге, а да у ствари раде за стране интересе“, рекао је Вучић.

Вучић није прецизирао који су то „нови лидери“, али је Западу поручио, као што стално поручује без икаквог ефекта, чисто због својих гласача:

„Одмах да им каже, по хиљадити пут, да им то неће проћи“.

Најаве отварања

Сепаратисти, међутим, су ојачали напоре и све чешће најављују отварање моста. У оквиру тих напора ове недеље је извршено тестирање конструкције.

Четири тешка натоварена камиона прошла су преко моста, док су сепаратисти саопштили да ће ускоро бити израђен извештај о његовој носивости.

Док се чека извештај о носивости, радници спроводе површинске радове како на конструкцији испод, тако и изнад моста. Јуче су малтерисали бетонске делове који су попуцали, док је претходно Џељаљ Свечља лично проверио чврстину ограде.

Љибурн Аљиу, поручио је данас да нема разлога да се мост преко реке Ибар у Косовској Митровици не отвори, потврдивши да су завршени технички прегледи, те да се сада чекају резултати.

Наравно да А. Вучић неће ништа учинити поводом могућег отварања моста, вероватно сматра да је ова његова изјава довољна.

Повезани чланци:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *