Изјава А. Вучића на састанку у Рашки 28. децембра 2022:

“Ловиће нас као зечеве, па не могу да нас лове као зечеве. Ако крену да вас лове као зечеве, онда је готово, онда нема више ни једног споразума, нема ничега.

Ако крену, не да лове као зечеве, него ухвате једног од нас, или двојице као зечеве, нема више зечева, ти зечеви постају вукови.”

Ово су Срби који су још у шиптарским казаматима после Вучићеве глуме алфа Вука:

[ ] Слађан Трајковић

[  ] Гаврило Милосављевић

[  ] Ненад Орловић

[  ] Милун Миленковић

[  ] Милован Божовић

[  ] Драган Миловић

[  ] Милош Пљескоњић Ћељ из Прилужја

[  ] Жељко Кошанин

[  ] Марко Миљковић

[  ] Јован Ђукић

[  ] Марко Апостоловић

[  ] Милан Џони (не зна се да ли је пуштен)

[  ] Владо Толић

[  ] Благоје Спасојевић Блажо

[  ] Душан Максимовић

[  ]Никола Митић

[. ]Милош Толић

[. ] Јаредић Драгутин

САСТАНАК У РАШКИ 28.12.2022

Филиповић, бивши шеф оперативе на северу КиМ, изјавио је на састанку Срба са КиМ са Александром Вучићем у Рашки 28. 12. 2023, да је његово мишљење, као и његових колега полицајаца, да ће, како је рекао, Србе ако на северу КиМ уклоне барикаде, ”ловити као зечеве”.

Oн је објаснио зашто су Срби напустили институције, истичући да право и правда не постоји на тзв. “Косову”, да је последњих годину и по дана то неиздрживо и да је то дошло до изражаја доласком специјалаца. Истакао је да није било избора сем да се напусте институције.

Указао је да је Приштина све Србе прогласила криминалцима и навео да је косовска полиција пре пар месеци једном суграђанину који је возио киселу воду и пиво, ”испалила 400 метака јурећи тај камион”, а да су, кад је стао и кренуо да бежи, пуцали за њим, ”а кад је пао пришли и унаказили га до непрепознатљивости”.

Филиповић је испричао да је послао своје полицајце, који су му пренели да знају о коме је реч, ”али да не може да се препозна јер је унакажен”.

Такозвани “косовски полицајци” су, како је додао, потом засутавили и хитну помоћ и тражили да кажу ко их је звао и вратили је, нису дозволили хитној помоћи да пружи помоћ човеку. Навео је да је министар полиције привремених приштинских институција после тога рекао да је то оправдана употреба силе.

Филиповић је нагласио:

“За нас тамо живота нема под овим околностима док су специјални насилници на нашем простору, северни део КиМ није Република Косово нити ће да буде, немају ниједан елеменат државности на северу КиМ”.

Указао је да док су тзв. “косовски специјалци” на северу КиМ, Срби немају и неће имати иоле нормалног живота, какве год гаранције добијали.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *