Александар Арсенијевић на Х налогу:

Данас сам био у посети, у Зубином Потоку, код мучки пребијеног Владана Бабудовца и разговарали смо о самом догађају.

На стотине грађана на Северу (Косова и Метохије) у последње две године је малтретирано од стране “Специјалних јединица Косовске полиције”, које су овде распоређене у својој илегалној албанској композицији. Ретки су они који желе та вербална или физичка малтретирања да саопште јавно из страха од тих институција, и неповерења према међународним актерима који не реагују на то, а требало би да им стану у заштиту и зауставе то насиље.

Владан Бабудовац је један од ретких који је спреман да обзнани то што се њему синоћ десило у његовом селу Бубе. Он је претучен од стране “Специјалних јединица Косовске полиције” и завршио са 15ак шавова на глави, уз понижавања и приморавања да говори “Косово Република”.

Владан је синоћ кренуо у своје село када га је зауставила патрола тешко наоружаних “специјалних јединица Косовске полиције”. Њему је испрва замерено што носи мајицу на којој пише “Свака би фукара да убије вука”. Након претреса и получасовног задржавања, пуштен је. Он је након тога био код комшије, а након неког времена се даље упутио. Иста патрола га тада зауставља под сумњом да их он “прати”. Одузимају му телефон, и претражују шта у телефону има. Наравно, у телефону није нађено ништа сумњиво. Међутим, они виде да он на телеграму прати неке групе које се њима нису свиделе јер неко на њима пише да је Косово Србија. Тада креће батинање, и понижавајуће приморавање да говори да је “Косово Република”.

Пошто је био цео крвав, “специјалци” су почели да му прете да не сме да иде такав у болницу. Он је под претњама био приморан да каже да неће. Тада он креће назад за Зубин Поток, а они га прате све време да ли ће да иде у амбуланту. Он крије свој ауто пар улица иза амбуланте, и одлази да санира повреде. У том тренутку примећено је да та иста патрола кружи и стоји испред амбуланте, да види да ли је он ту дошао или није.

Подсећамо, ми из Српске демократије знамо да постоји гомила случајева физичког и вербалног малтретирања од стране ових непрофесионалних силеџија. Остаје нејасно која је улога међународних актера на терену, пре свега КФОРа и ЕУЛЕКСа, да спрече више ово лудило. Чиме се тачно они баве? Да ли су они ту да штите “сигурно окружење за све заједнице” или сигурно окружење за ове силеџије?”

А. Арсенијевић и Владан Бабудовац

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *