У четвртак, 24. октобра, Панчево остаје без јавног превоза. Не због квара или штрајка – не, то би било превише обично. Аутобуси Пантранспорта биће заузети важнијим задатком: превозом присталица Српске напредне странке (СНС) на прославу њеног 16. рођендана у Вршцу. Градски превоз и превоз ка селима биће обустављен од 12 сати, док ће једино функционисати линија ка Београду.

Дакле, заборавите на посао, школу, пијацу – ваша аутобуска линија не постоји тог дана. Осим ако нисте члан партије, наравно. У том случају, биће превоза и још мало песме, застава и славља. Остали грађани? Па, имате ноге, зар не?

Иронично је како су аутобуси, обично намењени свима, постали приватно власништво једне странке. У дану када би јавне услуге требало да служе грађанима, оне постају оруђе политичке параде. Ко још мисли да је превоз ту због људи који га плаћају? Не, аутобуси су резервисани за слављенике, док суграђани остају у улози публике – без превоза, али с пуно стрпљења, пише портал K-013.com

И тако, Панчево ће 24. октобра бити симбол савршене политичке ироније: град без аутобуса за своје грађане, али с довољно возила за партијске госте.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *