Председник странке “Српска демократија” Александар Арсенијевић, из Косовске Митровице, наводи да се већ увелико спекулише да би брза примена могла да почне већ од Нове године.

„Као и сви споразуми, и овај је обавијен велом тајне. Грађани се највише плаше ретроактивне наплате какву су имали Срби на југу, а косовски званичници то често помињу. Тешко да ово може бити добра вест јер ни сами не знамо чија ће то бити имовина и како ће се наплатити“, каже он.

Председник Српске демократије напомиње да велики проблем и негодовање становништва у четири урбана подручја изазива чињеница да је „једини облик грејања на струју, а струја на Косову друга најскупља у Европи после Монака , а постоји и закон о дуплом обрачуну онима који прелазе 800кВ/х“.

„Подсетићу да и поред свих огромних инвестиција, до сада није спроведено централно грејање, а већина зграда нема чак ни димњаке. Све у свему, следеће године, због овог споразума, видећемо пад животног стандарда, што ће утицати на најугроженије слојеве друштва“, каже Арсенијевић.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *