Помоћник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џејмс О’Брајен изјавио је данас да је важно да Београд и Приштина знају да би изазивање немира на северу Косова и Метохије, значило „конфронтацију са НАТО-ом“.

О’Брајен је деведесетих био специјални изасланик председника САД за Балкан, а био је и виши саветник бивше државне секретарке Медлин Олбрајт, наведено је у његовој биографији на сајту Стејт департмента.

Он је помогао у формулисању Дејтонског споразума 1995. године, а био је и део америчке делегације током преговора у Рамбујеу 1999. године.

Александар Вучић и НАТО:

А. Вучић, ВЕЛЕИЗДАЈНИК епских размера, је при прошлонедељној посети у Београд, Јенса Столтенберга генераног секретара НАТО-а, рекао је да жели да види још више НАТО трупа у јужној српској покрајини Косово и Метохији и да је задовољан радом и трудом КФОР тј. НАТО трупа.

Иако се зна да су НАТО трупе тек трећи по хијерархији на Космету по одзиву на кризу тек после Албанске полиције и Албанских безбедоносних снага.

Тако да је нејасно са чим је задовољан председник Србије, јер НАТО је на Космету само ту да спречи Српске безбедносне снаге да заштите Србе  од Албанског насиља.

Поред тога, А. Вучић ће упутити захтев влади Србије да у наредном периоду размотри одлуку да Србија поново крене у одржавање заједничких вежби са НАТО терористима.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *