Историја Албанаца на српским просторима је стара… лаж. Да Албанци немају ништа на овим просторима чиме би се подичили или што би макара показали, не морају Срби да тврде. То показују сами Албанци.

На интернету се већ неколико година, махом на друштвеним мрежама, дели фотографија која приказује децу која се играју. Реч је о старој игри чобана која се у различитим крајевима Србије различито назива а приказује четворицу дечака окупљених око окрпене лопте, крпењаче.

Овде настаје проблем. Не презајући ни од чега, Албанци су преузели фотографију и дечацима на главама фото-манипулацијом псотавили беле капе – кече, какве Албанци носе. Да би ствар била још гора, не ради се о фотографији о чијој би се садржини могло расправљати или нагађати, нарочито не о националној припадности деце.

Наиме, на оригиналној фотографији се јасно види да дечаци на главама имају шајкаче и да ни једно од њих није имало белу капицу каква им је касније придодата.

Према тврдњама неких од корисника друштвених мрежа, реч је о српским пастирима са Шар-планине. Овде треба напоменути да нарочито на Брезовици, Албанаца до пре само неколико година уопште није ни било! Данас је већ потпуно другачија ситуација али за то не треба кривити само косовске Албанце.

Албанизацију српске Брезовице извршио је, Братислав Николић, прво као повереник Српске напредне странке за ову општину а касније и као сепаратистички “градоначелник” Штрпца. За време његовог мандата легализовао је око 700 бесправно изграђених албанских објеката у насељу викенд зона на Брезовици, а сепаратистичка “општина” по систему такозване “републике Косово” издала више хиљада (према неким тврдњама и до десет хиљада) грађевинских дозвола Албанцима! Николић је због овога ухапшен децембра 2021. године од стране тзв. “Косовске полиције” под сумњом да је на тај начин илегално зарадио милион евра.

Разлог овоме није то што Николић не цени културу. Он и те како уме да ужива у култури и то албанскојкао што је неко забележио камером у једној од албанских кафана:

И после свега Николић, као ни било ко из “Српске листе”, није изгубио подршку Вучићевог режима већ напротив, она остаје снажна и непоколебива!

Николић, као ни било ко из “Српске листе”, чак ни због овога није изгубио подршку Вучићевог режима већ напротив, она остаје снажна и непоколебива!

Овакви потези, подржани од Александра Вучића, терају преостале Србе на исељавање што доприноси потпуној албанизацији српских средина. Најцрње прогнозе предвиђају смањење броја Срба на занемарљиву цифру чиме ће Албанци “стећи” право да тврде да су они одувек живели ту као што чини на свим другим српским просторима.

Због такве подршке режима из Београда и не треба да чуди када долази до крађе историје јер за напредњачку власт је све на продају. А крађа српске историје од стране свих српских суседа, нарочито Албанаца који за историјом вапе као за макар некаквим аргументом за отимањем Косова и Метохије, није никаква новина.

Неко се сетио да колоризује фотографију па се сада шајкаче још јасније назиру.

Напротив, то је једна дуга и тужна константа. Као што је тужно и то што надлежне установе Републике Србије за очување културе и традиције, како раније тако ни данас ничим не реагују на ове појаве.

Аутор: Иван Максимовић


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *