Рударење, понуђени референдум и избори, између тих огледала је Србија која чека да јој се одсвира крај.

Ваљда је у овом тренутку свима јасно да је Србија колонија, којој се државност надгледа, и да су понуђене опције за излазак из кризе од стране самозваног председника Републике Србије заправо само покушај да се одговорност пребаци на народ који ће у том игроказу естаблишмента, позиције и опозиције, изабрати своју пропаст. Не сме се заборавити да је други самозванац, тзв лидер опозиције Драган Ђилас бацио рукавицу у виду захтева за изборима, и на то му је одговорено.

Дакле знамо ко је штит естаблишмента који управља, знамо какав је статус наше земље, и морамо се окренути решењима.

С’обзиром да Србија није само у проблему због тзв рударског десанта, већ и због свеобухватног стања у ком не контролишемо наше финансије, не можемо организовати слободне изборе па су нам исте на бирачким местима надгледали амбасадори других држава, па тако овај проблем није локалне природе, већ питање националног опстанка и покушаја да сачувамо шансу да из овог подређеног положаја изађемо.

Покрет Народна Држава понавља акциони план, првобитно предложен пре три месеца, упућен свим заинтересованим странама да се као друштво окупимо око одбране Устава Републике Србије, чије су институције узурпиране неуставним изборним процесом, јер избори нису одржани на целој територији државе, а Устав јасно налаже да је Србија једна изборна јединица.

Акциони план Народне Државе у овом тренутку,узимајући у обзир све околности, Српској јавности предлаже:

-Позив свим народним посланицима, нарочито опозиције, да препознају да су саучесници у одржавању нелегалног и неуставног стања у Републици Србији, и да сходно томе, врате мандате грађанима, као носиоцима суверенитета, и напусте скупштину Републике Србије. Уколико посланици владајуће већине такође препознају своју улогу у одржавању неуставног статуса и врате мандате грађанима, то ће им се узети као олакшавајућа околност.

-Напуштање свих локалних скупштина широм Србије, због потпуног огољавања колонијалног, подређеног стања у ком се као држава и друштво налазимо.

-Претходно наведено подразумева свеопшту грађанску непослушност као легални метод ненасилне борбе против узурпатора институција Републике Србије.

-Позив интелектуалној елити да подржи ове основне захтеве, да би отпочео један нови политички процес, који јесте дугачак, али омогућава даљи рад на извлачењу Србије из подређеног положаја у који нас је увео политички естаблишмент у савезу са великим делом друштвених чинилаца. То нам омугућава да ову кризу пребродимо мирно и уведемо друштво у стање релаксације.

-Позив интелектуалној елити да подржи захтеве народа и сачини своју платформу деловања Србије у прелазном периоду.

-Ови кораци би довели до потребе стварања наведеног прелазног периода и техничке владе коју би чинили делови интелектуалне елите који су подржали овај народни предлог, са створеном платформом и ороченим мандатом на годину дана.

Циљеви техничке владе:

Мораторијум на неодређено време на сва будућа рударења и ревизија свих досадашњих договора, од закона о конверзији којим је земља предата у власништво страних компанија, које је направио овај естаблишмент, док се не испуне сви стандарди заштите животне средине,и очувања економске равноправности Републике Србије, ради избегавање ситуације којој сад сведочимо да своје ресурсе предајемо страном фактору.

-Припрема слободних избора, отварање свих медија, сређивање бирачких спискова, и задатак правосудним органима да испитају све околности које су Србију и њене грађане довели у стање подређености, кршењем Устава Републике Србије свих претходних Влада, уз позивање свих личности, које су у томе учествовале, на одговорност и процесуирање у складу са законом, без обзира ком политичком спектру припадали.

Очување економске стабилности, и разговор са међународним фактором коме ће јасно бити објашњено стање у којем се Србија налази, са којим су они упознати, али разумемо да имају своје интересе у нашој земљи који неће бити нарушени, али свакако неће бити препостављени елементарним интересима Србије.

-Техничка влада ће такође донети мораторијум на све преговоре о статусу Косова и Метохије, разумевајући да је досадашњи естаблишмент под управом политичке организације СНС, предвођене Александром Вучићем, директно учествовао у стварању де факто и де јуре новог државног ентитета на својој територији. То стање подрива Уставни поредак Републике Србије, као такав је неприхватљив, и сви будући разговори ће се наставити након слободних избора после истека мандата техничке владе. Након нових, слободних избора, нова влада ће предложити свеобухватни план за решење питања Косава и Метохије, уз поштовање свих права Албанаца и поштовање суверенитета Републике Србије на Косову и Метохији у складу са важећим међународним правом и резолуцијом 1244 СБ УН.

-У складу са свим неведеним, народ позива полицију и војску Републике Србије да се понашају у складу са Уставом Републике Србије, који су дужни да поштују, да се не мешају у политичке процесе које је иницирао народ, и на тај сачувају мир целокупног друштва.

Покрет Народна Држава разуме да ће овај предлог наићи на отпор широког политичког спектра где смо већ изложени лажним нападима, али као одговорни народни покрет, разумевајући подређено стање наше државе, преузима ризик и одговорност, и излази у јавност са овим предлогом. Као покрет смо отворени за све предлоге, нарочито уснуле елите Српског становишта и спремни смо на допуне и измене овог предлога у ширем консензусу, верујући да смо сви истог схватања да живот има смисла само ако га живи слободан човек.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *